IN DE PERS

2017 - 2018

Kiliana trok vandaag met het kinder- en jeugdkoor naar de Efteling. Daar was het bijzonder rustig, met dank aan een stroomstoring die een groot deel van Nederland trof. Vanaf zaterdag 8 september starten de repetities weer. Kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom in het kinderkoor, dat om 10 uur repeteert in den Drossaerd (10-11); voor het jeugdkoor zijn kinderen vanaf 5de studiejaar welkom van 11 tot 12.30 uur. 

KILIANA NAAR DE EFTELING

donderdag 23 augustus 2018 - Internetgazet Pelt

De kinderen van kinderkoor Kiliana hebben een prachtig zangjaar achter de rug. Ze sloten dat vandaag picobello af met een lekker ijsje!

DE VAKANTIE WENKT

zaterdag 9 juni 2018 - Internetgazet Pelt

Het is erg koud en nat in Ieper, maar toch hebben de 450 kinderen van het EMJ vanavond daar onder de Menenpoort gezongen voor de vrede. Vanuit ons land waren dat Rise Up uit Neerpelt en Kiliana uit Overpelt. Ze zongen met als dirigent Geert Hendrix samen met koren uit Duitsland, Oostenrijk en Rusland. Toch geweldig dat dit kan? Radio2 was erbij en zond het gebeuren rond The Last Post rechtstreeks uit op Facebook. Je hoorde ook de wind door de microfoon blazen...

ZINGEN ONDER DE MENENPOORT

maandag 30 april 2018 - Internetgazet Pelt

Muziek verbindt, "music unites" - onder dat motto besloten Kiliana en het jongerenkoor van het Duitse Waren naar aanleiding van het Muziekfestival in Neerpelt als één koor deel te nemen. Een échte verbroedering, dus. Het koor behaalde vandaag na een puik optreden in de Dommelhofschouwburg een tweede prijs, een prachtuitslag gezien de geringe tijd om te repeteren en zo. 

EMJ: TWEEDE PRIJS VOOR 'MUSIC UNITES' 

zondag 29 april 2018 - Internetgazet Pelt

Een paar uur later dan voorzien is jeugdkoor Kiliana dan toch terug gearriveerd in Overpelt. De terugreis uit Waren werd vertraagd door lange files op de Duitse snelwegen. 

KILIANA TERUG THUIS

donderdag 5 april 2018 - Internetgazet Pelt

Tijdens het komende EMJ (eind deze maand!) zullen de koren Kiliana (Overpelt) en Klangfarben (Waren, Duitsland) als één koor voor de jury optreden onder de naam "Music Unites", muziek verbindt.Verbroedering ten top! De koren kennen elkaar al langer en waren al meermaals bij elkaar te gast. Vanmorgen vertrok Jeugdkoor Kiliana met de bus naar Waren (Müritz), een gemeente in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Donderdag komen ze terug, na drie dagen intensieve zangrepetities.

BELGISCH-DUITS KOOR TIJDENS HET EMJ

maandag 2 april 2018 - Internetgazet Pelt

Het was best gezellig vandaag bij de Sevensmolen, waar het Midsummerfestival van jeugd- en kinderkoor Kiliana weer plaatsvond. Iedereen vond er wel zijn gading. Je kon ook de molen bezoeken en in het Molenmuseum de tentoonstelling "Van graan tot brood". Kinderen konden zich laten schminken of gebruik maken van de vele springkastelen. 

GEZELLIG MIDSUMMERFESTIVAL

zondag 29 juli 2018 - Internetgazet Pelt

Kinderkoor Kiliana uit het Lindel heeft vandaag de tweede prijs behaald op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt. Met als dirigenten Antje Dirkx en Carine Van Gerven trad het koor voor de jury op in de kerk van Boseind. 

EMJ: 2DE PRIJS VOOR KILIANA

dinsdag 1 mei 2018 - Internetgazet Pelt

De tweede "zingdag" van het Muziekfestival is bijna achter de rug, en nog altijd is er uit de juryconcerten geen "summa cum laude" gekomen. Wel zeven eerste prijzen "cum laude": voor het kinderkoor Waelrant uit Borgerhout, voor een meisjeskoor uit het Duitse Montabaur, een koor uit het Franse Yvetot, het koor uit Jekaterinenburg, het kinderkoor uit Kiev, het meisjeskoor uit Helsinki en het Villanella Jeugdkoor uit... Laakdal. Het koor Corro Solidarium uit het Spaanse Narón kreeg de laagste quotering: "Mentioned" - een "vermelding" dus. 
Ook voor de eerste keer nam er een transnationaal koor deel: "Music Unites", een koor samengesteld uit het Overpeltse Kiliana en het koor "Klangfarben" van de Kreismusikschule in het Duitse Waren. Ze haalden een tweede prijs, maar daarnaast de waardering en de sympathie van iedereen die de Europese gedachte achter het Muziekfestival genegen is.
Morgen staan er geen juryoptredens op het programma. Dan staat alles in het teken van de treinreis naar Ieper om daar met 450 deelnemers uit een tiental landen deel te nemen aan o.m. de Last Post onder de Menenpoort.

EMJ: NOG ALTIJD GEEN 'SUMMA CUM LAUDE'

zondag 29 april 2018 - Internetgazet Pelt

Tijdens de "kick-off" van het Muziekfestival in Neerpelt heeft ondervoorzitter Frans Ulens vanavond het Lindelse kinder- en jeugdkoor Kiliana uitgeroepen tot ambassadeur van het EMJ. Die titel is gereserveerd aan personen of verenigingen die intens samenwerken met het Muziekfestival. Dat ook Kiliana zich nu ambassadeur mag noemen, dankt het aan de "zeer opvallende" verbondenheid met het EMJ, zei Ulens. De eerste deelname van het koor aan het Muziekfestival dateert van 1968.
Kiliana heette aanvankelijk "Edelweiss" en werd in 1964 opgericht door E.H. Pier Poelmans, de toenmalige pastoor in het Lindel. Van hem is de uitspraak bekend dat zingen in de kerk een verheven vorm van bidden is. "Opmerkelijk uit de koorgeschiedenis van Kiliana is hun reis naar Halle in het voormalige Oost-Duitsland", zei Frans Ulens. "Dat gebeurde vlak na de val van de Muur. Ze werden er als 'eregastkoor' ontvangen. Kiliana heeft zich ondertussen als gevolmachtigd gezant van ons festival wereldwijd aangediend. Als EMJ zijn we erg dankbaar voor zoveel inzet."
Kiliana, nu onder de bezielende leiding van Carine Van Gerven, treedt tijdens dit Muziekfestival overigens samen op met een koor uit het Duitse Waren. Op die manier willen beide koren het verbindende karakter van het Muziekfestival in de kijker zetten. De naam van hun eenmalige "fusiekoor" is Music Unites, en dat betekent "muziek verbindt". "Music Unites" treedt zondag om 14u op in Dommelhof. 

KILIANA IS AMBASSADEUR VAN HET EMJ

vrijdag 27 april 2018 - Internetgazet Pelt

Jeugdkoor Kiliana is vanmorgen van bij Den Drossaerd met de bus vertrokken naar Waren (Müritz), een gemeente in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. De stad telt 21.042 inwoners. Tot donderdag gaat het koor er samen met het koor Klangfarben van de plaatselijke Kreismusikschule intensief repeteren voor het Muziekfestival in Neerpelt. Want tijdens het komende EMJ zullen beide koren als één koor voor de jury optreden onder de naam "Music Unites", muziek verbindt. Verbroedering ten top! De groep is veilig in Waren gearriveerd; de leden zijn bij gastgezinnen ondergebracht.

KILIANA OP REPETITIETRIP NAAR WAREN

maandag 2 april 2018 - Internetgazet Pelt

Mooi kerstconcert, gisteravond in de parochiezaal van Sint-Huibrechts-Lille. Dit dubbelconcert werd gebracht door de koninklijke fanfare “Vermaak na Arbeid” en het Overpelts kinder- & jeugdkoor “Kiliana”. Dirigent van de fanfare is Sander Jakubka, het koor werd gedirigeerd door Carine Van Gerven en Antje Dirkx. De opkomst was groot. Na afloop maakte voorzitter Rutger Nuyts van het EMJ bekend Kiliana de titel "ambassadeur van het EMJ" krijgt.

MOOI KERSTCONCERT

IN S-H-LILLE

zondag 24 december 2017 - Internetgazet Pelt

2016 - 2017

Gisteren was het de jaarlijkse Koordag bij jeugd- en kinderkoor Kiliana. De groep trok naar de maïsdoolhof in Peer. De kinderen waren daar vooral gek op de neerhofdieren.

KOORDAG BIJ KILIANA

vrijdag 25 augustus 2017 - Internetgazet Pelt

De meisjes en jongens van Kiliana hebben vanavond in Zuid-Afrika hun eerste concert gegeven. Dat gebeurde in een museum in Mosselbaai, voor een replica van de boot van Bartolomeu Dias, een Portugees zeevaarder en ontdekkingsreiziger die in 1488 als eerste Europeaan Kaap de Goede Hoop rondde. Het concert verliep niet helemaal vlekkeloos, maar na afloop waren er een staande ovatie en een oorverdovend applaus.

EERSTE CONCERT VAN KILIANA IN ZUID-AFRIKA

zaterdag 1 juli 2017 - Internetgazet Pelt

De vlucht van British Airways, die gisteren de 41 leden van de Kiliana-groepsreis naar Kaapstad moest brengen, was vermoedelijk overboekt. Dat leiden de Kiliana-verantwoordelijken af uit het feit dat het vliegtuig toch helemaal vol zat, toen het vertrok, en nadat 13 kinderen niet aan boord mochten omdat ze geen kopie hadden van de paspoorten van de ouders. "De kinderen hadden alle papieren waarvan men ons verteld had dat die noodzakelijk waren," zegt Carine Van Gerven: "Internationale paspoorten, Engelstalige goedgekeurde geboortebewijzen en officiële papieren waarin elke ouder toestemming gaf dat hun kind de reis mocht ondernemen, papieren die bovendien het officiële gemeentestempel hadden gekregen." 
Gevolg van de weigering van B.A. was dat de betrokken kinderen terug opgehaald werden, naar Overpelt gebracht en vandaag met een andere vlucht naar Zuid-Afrika zijn vertrokken. Morgenvroeg komen ze daar aan. 
In afwachting van hun aankomst hebben de overige groepsleden na de landing een winkelcentrum bezocht waar ze wat aten. Nadien trokken ze naar het mooie hotel in Kaapstad. De sfeer is er opperbest. En vanavond maakten ze een boottochtje (foto). "Dat zou op een rustige zee gebeuren," zegt Carine Van Gerven. "Het uitzicht was prachtig, maar de golven hoog. Het werd een spectaculaire boottocht. We eindigden met 7 zieken die er ook voor zorgden dat de boot aan de buitenkant gepoetst moet worden. Na afloop merkten we dat er tussen de schippers een wedstrijdje liep over het grootste aantal zieken aan boord. Wij hebben gewonnen... Maar onderweg zagen de meisjes ook zeehonden rusten op een boei. Morgen gaan we Kaapstad verder verkennen en de andere koorleden oppikken."

NIEUWS UIT KAAPSTAD

donderdag 29 juni 2017 - Internetgazet Pelt

Kinder- en jeugdkoor Kiliana heeft deze maand een kerst-cd opgenomen. Mooi! Er staan liedjes op uit verschillende landen. De cd kost slechts 10 euro en is te koop via de website, bij de krantenshop van Karen aan de Lindelsebaan en via de leden. Tijdens de Oxfam-geschenkenbeurs in Palethe liet het koor deze namiddag al liedjes uit de CD horen.

EEN KERST-CD VAN KILIANA

zondag 4 december 2016 - Internetgazet Pelt

Kiliana is nog aan het bekomen van de prachtige reis die ze maakten in Zuid-Afrika. De tocht naar ginder verliep met de nodige hindernissen en ook op de terugweg ging niet altijd vanzelfsprekend. Ook de medische staf heeft werk gehad gedurende de reis. Bij de start in Kaapstad overleed de echtgenoot van de Zuid-Afrikaanse Mimi, de vrouw die alles voor het koor organiseerde. 
Maar ondanks alle moeilijkheden werd het een onvergetelijke ervaring . Al op de eerste dag werd er een nieuw Afrikaans woord geïntroduceerd: boot = kotsbakkie.Een rustig romantisch boottochtje met champagne ontaardde in een ritje van 1,5 uur op een pretparkattractie met een 7-tal serieus zieken als gevolg. 
De safari met de achtervolging door de neushoorns was zeker een voltreffer. Andere hoogtepunten waren de ontmoetingen met de olifanten en de struisvogels Het bezoek aan het Life Community Centre van Thembalethu maakte diepe indruk op de kinderen. De 400 euro van de Derdewereldraad van Overpelt zullen er zeker heel goed besteed worden. Er waren optredens in Mosselbaai, Hartenbos, en George... 

DE HERINNERINGEN AAN ZUID-AFRIKA

dinsdag 11 juli 2017 - Internetgazet Pelt

Ook de tweede, "achtergebleven" groep van kinder- en jeugdkoor Kiliana is nu geland op het vliegveld van Kaapstad, in Zuid-Afrika. 

OOK TWEEDE GROEP VAN KILIANA GELAND

donderdag 29 juni 2017 - Internetgazet Pelt

De Antwerpse a-capellagroep D-base en ons eigen kinder- en jeugdkoor Kiliana hebben gisteren in Palethe een prachtig concert gegeven. De opbrengst ervan diende om de nakende rondreis van Kiliana door Zuid-Afrika te helpen bekostigen. Kiliana trad op in een nieuwe outfit en  D-base maakte zijn kwaliteitsreputatie waar. Na afloop overhandigden de leden van de groep de opbrengst van de verkoop van hun cd's aan Kiliana. Klasse!

KLASSE-OPTREDEN VAN D-BASE EN KILIANA

maandag 15 mei 2017 - Internetgazet Pelt

2015 - 2016

De leden van kinder- en jeugdkoor Kiliana gaan een druk werkjaar tegemoet. Voor het jeugdkoor wordt het alvast heel spannend met in juli van het volgende jaar een concertreis naar Zuid-Afrika. Gisteren werd het nieuwe werkjaar gestart met repeteren, knutselen en een barbecue. Met het mooie weer kon de sfeer alvast niet stuk. 

NIEUW ZANGJAAR GESTART VOOR KILIANA

woensdag 31 augustus 2016 - Internetgazet Pelt

Tot de mooiste momenten van het EMJ behoren de verbroederingsconcerten die het Muziekfestival afsluiten. Zo'n concert kon men gisteravond meemaken in CC Palethe. En dat was grote klasse!

VERBROEDEREN IN PALETHE

maandag 2 mei 2016 - Internetgazet Pelt

In het Lindel is vandaag het koor Klangfarben uit het Duitse Waren gearriveerd. Het neemt dit weekend deel aan het Muziekfestival in Neerpelt en verblijft bij gastgezinnen. Het Lindelse kinder- en jeugdkoor Kiliana is al vele jaren bevriend met het koor en zijn dirigente Karin Günther. Het weerzien vandaag was zeer hartelijk.

DUITS KOOR GEARRIVEERD

donderdag 28 april 2016 - Internetgazet Pelt

Het koorweekend voor kinderen en jongeren vindt momenteel plaats in Palethe te Overpelt. Jan Coeck en Tom Johnson selecteerden voor de jongeren weer leuke liederen. Ditmaal werd gekozen voor het thema "Vriendschap". Gedurende vele uren weerklonken de kinderstemmen in de verschillende ruimtes. Hilde Venken begeleidde in de voormiddag de jongeren tijdens hun zangstonde. Deze avond werd een fotoshoot georganiseerd waarbij de kinderen hun beste kant hebben getoond. 

KOORWEEKEND TE OVERPELT

zaterdag 6 februari 2016 - Koor & Stem Limburg

Dit zijn leden van kinder- en jeugdkoor Kiliana. De voorbije dagen gingen ze "sterzingen" naar aanleiding van Driekoningen. Ze waren alleszins mooi uitgedost!

DRIEKONINGEN OP PAD

woensdag 6 januari 2016 - Internetgazet Pelt

Gisteren vertrok het Zuid-Afrikaanse kinderkoor terug naar huis. Het vertrek ging gepaard met de nodige traantjes. Het koor was een week te gast bij gastgezinnen in voornamelijk Overpelt en Neerpelt. Kiliana is al meer dan 10 jaar bevriend met de groep. Voor de opvang kregen ze dit keer hulp van het Neerpeltse Rise Up. De Zuid-Afrikaanse kinderen bezochten Gent, Brussel, Leuven en Antwerpen en gaven bijna dagelijks ergens een concert. De zangers van Kiliana kijken nu al uit naar de zomer van 2017 waarbij de rollen omgekeerd zijn en zij naar de Zuid-Kaap zullen reizen...

NOG EEN LAATSTE 'DRUKKIE'

zaterdag 7 mei 2016 - Internetgazet Pelt

Op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt heeft het Overpeltse jeugdkoor Kiliana vandaag een tweede prijs behaald.

EMJ: TWEEDE PRIJS VOOR KILIANA

zaterdag 30 april 2016 - Internetgazet Pelt

De leden van The South Cape Childrens Choir uit het Zuid-Afrikaanse Georges zijn in het land. Ze zijn daarmee vermoedelijk de eerste buitenlandse deelnemer van het EMJ die in België arriveert. Tot vrijdag logeert het koor in Waregem bij het koor Sjaloom, daarna zal het bij Kiliana te gast zijn. Kiliana krijgt hulp van het Neerpelse koor Rise Up om het koor te herbergen. Bovendien is ook het koor uit het Duitse Waren bij hen te gast.
Bij de vlucht van het Zuid-Afrikaanse koor raakte de koffer met de uniformen van de dansgroep zoek. Hopelijk geraakt de kledij nog tijdig in Neerpelt. Er wordt intussen wel al naar vervangkleding gezocht. Er zal de komende dagen nogal verbroederd worden tijdens het EMJ! Het Zuid-Afrikaanse koor, dat tot de topkoren mag gerekend worden, zal in de omgeving verschillende concerten geven. De zangers zijn nog zeer jong. 

ZUID-AFRIKAANS KINDERKOOR GELAND IN ZAVENTEM

donderdag 28 april 2016 - Internetgazet Pelt

De kerk van het centrum liep vanmiddag helemaal vol voor het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van de koninklijke fanfare Nut en Vermaak. Gastkoor was het kinder-en jeugdkoor Kiliana. Het werd een gezellige, sfeervolle middag. Voor dirigent Tom D'Joos was het zijn laatste concert met de fanfare. Door een overvolle agenda geeft hij zijn dirigeerstokje aan een opvolger.

VOLLE KERK VOOR NIEUWJAARSCONCERT

zondag 10 januari 2016 - Internetgazet Pelt

2014 - 2015

De leden van kinder- en jeugdkoor Kiliana genoten voor hun jaarlijkse koordag van de natuur. Na een bosspel aan het nieuwe natuurspeelplein in het Heesakkerpark trokken ze naar domein De Beeken om er in de Dommel te spelen. Met het prachtige weer van vandaag was dat dolle pret geblazen. De nacht in de tenten zal spannend worden.

KILIANA TREKT DE NATUUR IN

donderdag 20 augustus 2015 - Internetgazet Pelt

Jeugdkoor Kiliana van Lindelhoeven is momenteel - na een laatste repetitie in Valkenhof - op concerttoer naar Berlijn en Waren (tot 6 juli). Ze zijn er te gast van het jeugdkoor van de Kreismusikschule Waren. Vandaag vrijdag treden ze er op in de concertzaal van een kuuroord. Zaterdag nemen ze deel aan de festiviteiten rond de viering van 60 jaar muziekschool. Zondag staat alles in het teken van verbroedering.

JEUGDKOOR KILIANA OP CONCERTREIS NAAR BERLIJN

vrijdag 3 juli 2015 - Het Belang Van Limburg

Vanmorgen verzamelden 33 kinderen uit heel Limburg in Dommelhof voor een tweedaags kinder- en jeugdkoorweekend, georganiseerd door Koor & Stem Limburg. Onder leiding van de docenten Jan Coeck en Tom Johnson worden er talrijke Valentijnsliederen aangeleerd. De sopraan Hilde Venken werkt aan de ontwikkeling van de tere stemmetjes. Naast zingen staan er knutselen en spel op het programma. Een boeiende belevenis die morgen om 16 uur afgesloten wordt met een toonmoment aan de ouders.

KINDER- EN JEUGDKORENWEEKEND IN DOMMELHOF

zondag 15 februari 2015 - Koor & Stem Limburg

Vandaag werd het bestuur van kinder- en jeugdkoor Kiliana feestelijk op het gemeentehuis ontvangen naar aanleiding van het gouden jubileum van het koor, dat momenteel een 40-tal leden telt. Kiliana werd in 1964 door pastoor Poelmans en Lieske Plessers opgericht onder de naam Edelweiss. In 1978 werd er een bestuur met ouders in het leven geroepen. Verschillende bestuursleden van het   eerste uur zijn ook nu nog als bestuurslid actief. Het koor ontving van het gemeentebestuur een cheque van 250 euro.

50 JAAR KILIANA GEVIERD

vrijdag 14 november 2014 - Internetgazet Pelt

Kinder- en jeugdkoor Kiliana uit het Lindel mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen, een behoorlijke leeftijd voor een kinderkoor. Pastoor Poelmans, Denis Vanendert en Lieske Plessers konden 50 jaar geleden moeilijk vermoeden welke impact de oprichting van hun kinderkoor op vele generaties Lindelse jongeren zou hebben. 
In 't Lindel hebben ze dit jaar alvast geweten dat er iets speciaals aan de hand was. Maar liefst drie keer waren er buitenlandse gasten op bezoek. Vrijdag arriveerde aan Den Drossaerd een bus uit het Duitse Halle an der Saale met het kinderkoor van die stad. Voor de gelegenheid kwamen er nog delegaties van een koor uit Novy Bor (Tsjechië), Waren (Duitsland) en Castelnaudary (Frankrijk). Op zaterdagmiddag bereidde een koor van een honderdtal zangers tijdens een gemeenschappelijke workshop in Dommelhof een aantal liederen voor die tijdens het concert op zaterdagavond in de Lindelse parochiekerk de apotheose vormden. Het werd een sfeervol concert voor een volle kerk. Na afloop van het concert kon men in Den Drossaerd herinneringen ophalen bij een fototentoonstelling. 
Zondag werd het weekend afgesloten met een verjaardagsfeest voor de jongeren en de gasten. Een grote verjaardagstaart kon hierbij alvast niet ontbreken. 
En vanmorgen, voor dag en dauw en vóórdat de schoolbel rinkelde, werden alle gasten uitgezwaaid. Een weekend dat bij velen een diep indruk naliet.

JARIG KILIANA VIERT FEEST

maandag 20 oktober 2014 - Internetgazet Pelt

Het jeugdkoor Kiliana is na een zesdaagse koorreis naar Berlijn en Waren vanavond terug thuis gekomen. Ze traden er meerdere keren op en verbroederden er met het jeugdkoor van de Kreizmusikschule. Het werd voor de leden en hun begeleiders een onvergetelijke ervaring. 

KILIANA TERUG THUIS

maandag 6 juli 2015 - Internetgazet Pelt

Terwijl de meeste jongeren genieten van een zalig nietsdoen, steken de zangers van jeugdkoor Kiliana nog een tandje bij. Er werd hard gerepeteerd voor hun concertreis naar het Duitse Waren. Vanmorgen vertrok de groep van 25 jongeren en 7 begeleiders via een tussenstop in Berlijn naar het jeugdkoor van de Kreismusikschule in Waren. Vrijdag zullen ze er in de concertzaal van het plaatselijke kuuroord een concert verzorgen, een dag later treden ze op ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de muziekschool. Zondag staat in het teken van de verbroedering. 

KILIANA OP CONCERTREIS IN DUITSLAND

woensdag 1 juli 2015 - Internetgazet Pelt

Vanavond trokken de koningen van Kiliana zingend door de straten van het Lindel. Een beetje vroeg volgens sommigen, al zijn de wijzen uit het Oosten ook niet in één dag in Bethlehem geraakt. Het koor heeft inmiddels een stevige traditie opgebouwd om de Overpeltenaren al zingend een gelukkig nieuwjaar te wensen. Ook de vrijdag, zaterdag en zondag kunt u hen nog ontmoeten. Met de rondhaling financiert het koor gedeeltelijk zijn werking en kunnen de kinderen sparen voor een repetitieweekend en een koorreis naar het Duitse Waren.

DRIE KONINGEN OP WEG

dinsdag 30 december 2014 - Internetgazet Pelt

De Corneliuskerk van Lindelhoeven was zaterdag het decor waar kinder- en jeugdkoor Kiliana - betekent jeugdige in het oud-Keltisch - het 50-jarig bestaan vierde met een galaconcert. Het koor werd opgericht in 1964 als Edelweiss maar veranderde van naam in 2000. Pastoor Poelmans, Denis Vanendert en Lieske Plessers waren van de oprichters. Sedert 1989 is Carine Van Gerven dirigente van Kiliana. Het koor behaalde prijzen in binnen en buitenland. Kiliana kreeg op zij galaconcert medewerking van dameskoor Amicula en het kinderkoor van Halle an der Saale uit de buurt van Leipzig in Duitsland. Het koor repeteert elke zaterdag in Den Drossaerd en heeft een eigen website. Uiteraard kon ook de verjaardagstaart niet ontbreken op het jubileumfeest.

GALACONCERT BIJ 50 JAAR KINDER- EN JEUGDKOOR KILIANA

dinsdag 21 oktober 2014 - Het Belang Van Limburg

EEN REPETITIE BIJWONEN?

ZATERDAGVOORMIDDAG:

- kinderkoor: 10.00 - 11.00 uur

- jeugdkoor: 11.00 - 12.30 uur

Den Drossaerd · Pelt

Jij bent bezoeker...

VOLG ONS

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Flickr Icon
  • White Youtube Icoon
Logo Pelt.png
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now