Concertreis naar Waren

Woensdag 1 juli

Deze morgen vroeg uit de veren. Maar dat gaat (voor de meeste) natuurlijk makkelijker op zo’n leuke dag. Er worden veel knuffels uitgedeeld, nog een liedje gezongen en de reis begint. De bus hangt vol slingers want Laura is vandaag jarig.Er is een goede sfeer op de bus. Er wordt gelachen, gezongen en natuurlijk ook film gekeken. We beginnen met een High School Musical-marathon die we morgen zullen verderzetten. Om de tijd te doden hebben Antje en Lore een quiz gemaakt, deze is gewonnen door Indra en Janne. Rond half zes zijn we in Berlijn aangekomen. De caravans in Hüttenpalast zijn door iedereen goedgekeurd en dan volgt een bezichtiging van East Side Gallery, het langste stuk van de Berlijnse muur dat nog recht staat. Nu gaan we genieten nog een gezellige avond in het tuintje bij onze slaapplaats en dan kruipen we niet te laat in bed want morgen staat ons nog een drukke dag in Berlijn te wachten.

Donderdag 2 juli

Vandaag hebben we een rondleiding gehad in Berlijn, door onze eigenste Johnny. Na een top ontbijt bij onze caravans en wat ochtendgymnastiek zijn we naar het holocaust monument gaan kijken. Hierna gingen we verder naar de Brandenburger Tor. Tijdens een wandeling door Unter der Linden hebben we onze de eerste souvenirs gekocht. Voor de middag zochten we verkoeling onder de bomen van een grasveld.Het bestuur heeft voor een lekkere lunch gezorgd en nu onze buikjes gevuld zijn, is het tijd voor een bezoek aan Alexanderplatz. Hier hebben we vrije tijd gekregen om wat te winkelen, wat te gaan drinken of gewoon wat te zitten. En hoewel er een is in Hasselt en Eindhoven zijn de meeste koorleden in de Primark te vinden.Hierna is het tijd om door te reizen naar Waren. Daar werden we verwelkomd door de koorleden van Waren met een lied en drinken. Ze verdeelden ons in gastgezinnen en terwijl iedereen zijn tijdelijk nieuwe familie leert kennen, vragen we ons ook af waar de anderen terecht gekomen zijn.Tijdens deze koorreis hebben we een aap bij. Degene die het grappigste doet of zegt moet er een ganse dag mee rond lopen. De eerste gelukkige is Jadra omdat ze zonnecrème onder haar oksel gespoten heeft in plaats van deo.

Vrijdag 3 juli

Vandaag worden we tussen half 8 en 9 uur bij de muziekschool verwacht. Gastgezinnen die nog moesten gaan werken kunnen zo nog op tijd op hun werk aankomen. Er is ontbijt voorzien voor degene die er al heel vroeg moesten zijn, maar de meesten hebben al gegeten. Terwijl iedereen aankomt worden verhalen uitgewisseld over de eerste avond bij de gastgezinnen.Sommige waren de eerste avond al gaan zwemmen terwijl anderen vooral blij waren dat ze konden gaan slapen maar het meest speciale verhaal kwam toch van Lotte en Marie. Zij mogen hun nachten doorbrengen in een stal met het gezelschap van het paard.Vanaf 9 uur krijgen we les in de muziekschool. We worden in groepen verdeeld en krijgen les van verschillende muziekleerkrachten van de school. We leren spelen op gitaar, viool, cello, blokfluit, piano en blaasinstrumenten (trompet, hoorn, tuba en trombone). Het is veel te snel half 11 en tijd voor de volgende activiteit.We krijgen een rondleiding in een fabriek waar ze propellers maken voor de grootste schepen ter wereld. Er wordt aandachtig naar de uitleg geluisterd, hoewel dat vooral komt omdat de man die de rondleiding aan groep 2 geeft, er niet slecht uitziet.‘s Middags hebben we gegeten in de cafetaria van het bedrijf en om iedereen te bedanken zingen we enkele liedjes.Nu is het tijd om naar het kuurcentrum te gaan en ons voor te bereiden op ons concert. Na een repetitie en wat platte rust op de vloer van de omkleedruimte is het tijd voor het echte werk. De warmte speelt voor vele van ons parten maar we slagen erin om een goed concert te zingen. Ook het koor van Waren was een succes, hoewel verschillende gasten van het kuurcentrum vertrokken rond 6 uur om te gaan eten.De avond brengen we in het gastgezin door en vele van ons nemen nog een frisse duik in een van de vele meren in de buurt.Ook vandaag is er een winnaar van de aap, die we de naam Albert(a) hebben gegeven. Hoewel er verschillende nominaties waren, werd er toch bijna unaniem beslist dat Marie een dagje met Albert mag doorbrengen, nadat ze met veel details haar nacht in de stal heeft beschreven.

Zaterdag 4 juli

We hebben weer geluk! Hier heersen tropische temperaturen. En we hebben weer een jarige: vandaag mag Johnny zijn verjaardag vieren!We beginnen de dag met de viering van 60 jaar Kreismusikschule. Zelfs de bomen kunnen ons geen verkoeling bieden en al snel wordt er een watergevecht gehouden, iedereen is kletsnat.Iedereen krijgt ook de kans om een orkest te dirigeren, een uitdaging die Valerie en Janne graag aannemen. Er is hotdog, gebak, ijs en drinken (vooral dat kunnen we goed gebruiken!). Op het einde zingen we – samen met het Duitse koor – om de beurt een liedje en zingen we er nog enkele samen.Na het feest gaat ieder zijn eigen weg, maar de meesten gaan zwemmen in één van de vele meren in de buurt.

Zondag 5 juli

Op de kade onder een loden zon, wachtte er ons vanmorgen een schip op de Müritz, de grootste binnenzee in Duitsland. De temperaturen liepen zo hoog op, dat iedereen na het aanmeren op de kade op een ijsje getrakteerd werd.Na een verkoelende verpozing aan het water kregen we soep in een pas geopende soepbar. Hierna trekken we naar het Muritzeum. De gids maakt ons wijs in allerlei vogel- en vis weetjes. We zongen er ook ons laatste concert van deze reis. Het klinkt heerlijk in de, door water gekoelde, ruimte.De kers op de taart was echter het verbroederingsfeest dat we gewoonweg als perfect kunnen bestempelen. In een kanoclub aan een meer kon men zwemmen, spelen en heerlijk smullen van een barbeque. Hilariteit alom toen Karin Günther ons als cadeautje een vogelhuisje cadeau doet: omdat koren en vogels toch wel wat gemeen hadden. Wij hadden namelijk hetzelfde idee, alleen was ons vogelhuisje in een iets ander formaat.Na de BBQ werd er een boot uitgehaald en voeren we over het kleinere meer. Een aankomend onweer zorgde ervoor dat we tijdig het water dienden te verlaten. Een meisje uit Waren had alle foto’s verzameld en ze in een presentatie gegoten. Er werd veel gelachen om onze eigen foto’s te zien.

Maandag 6 juli

Afscheid nemen is nooit leuk! Maar na enkele onvergetelijke dagen is dat net iets moeilijker. De leden willen nog enkele dagen blijven en genieten van de sfeer en het mooie weer natuurlijk.De busreis duurt enkele uren en wat doe je dan? Films kijken, spelletjes spelen en zingen, véél zingen! We begonnen met de film ‘Mamma Mia’ en daarna volgt ‘Hairspray’. Meezingen is toegestaan! En dat doen de oudste meisjes dan ook.Nadien wordt nog ‘Spiderwick’ en ‘Verschrikkelijke Ikke’ gespeeld.We spelen nog een spelletje ‘Wie/Wat ben ik?’, waarbij je moet raden welk woord er op het papiertje staat dat je buur op je voorhoofd geplakt heeft. Bij aankomst is het een blij weerzien met de mama’s en papa’s maar ook een beetje afscheid nemen van elkaar. Want na zes dagen constant bij elkaar te zijn, krijg je ook een sterkere band.

EEN REPETITIE BIJWONEN?

ZATERDAGVOORMIDDAG:

- kinderkoor: 10.00 - 11.00 uur

- jeugdkoor: 11.00 - 12.30 uur

jeugdlokalen KSA · Lindel/Pelt

Jij bent bezoeker...

VOLG ONS

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Flickr Icon
  • White Youtube Icoon
Logo Pelt.png
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now