top of page

Europees Muziekfestival voor de Jeugd

Vrijdag 28 - zondag 30 april

Maanden keken we er naar uit en keihard werkten we. Het was echt wel zwoegen om het opgelegde lied onder de knie te krijgen (vooral dat van het kinderkoor viel zwaar). Alle pedagogische trucs werden uit de kast gehaald om toch enig resultaat uit het lied te toveren.

Waar begon ik aan, wat deed ik mezelf en de kinderen aan, was het dat wel allemaal waard? Of het de grote inspanningen en de druk waard was, daar ben ik voor mezelf momenteel nog niet helemaal uit.

Feit is dat de dagen voor de kinderen onvergetelijk waren en dat de verbroedering met het Britse koor uit Kendal een schot in de roos was.

Een toffe groep en vaak kreeg ik te horen: ze zijn net als wij Carine. Meedoen aan het festival heeft altijd iets tweeslachtig: enerzijds is er de geweldige sfeer tijdens de proclamatie en optocht (zelfs in de regen) anderzijds zijn er de keiharde juryoptredens waar de spanning overal voelbaar is.


Jaar na jaar wordt de druk op de kinderen en hun dirigent hoger (want zo hoor je in de wandelgangen, een goed dirigent krijgt elk plichtwerk aangeleerd).

Wie wil er nu gezegd hebben dat hij zijn best niet doet of .... dus ...

Festivalitis is een ziekte waar ik helaas ook mee besmet ben. Ben een grote fan van het fantastische festival maar heb voor het eerst het gevoel dat er grenzen bereikt zijn.

Hoe moet je kinderen uit de zapcultuur 50 min van een 60 min durende repetitie blijven boeien met één lied en dat 3 maanden aan een stuk?

De dans op de koord blijft moeilijk, een koor groeit door een wedstrijd maar deelnemen, zorgt ook voor het risico van een teleurstelling die je met heel veel moeite terug recht trekt. Wat maakt een mens het zichzelf toch soms moeilijk!


Op vrijdag arriveerde het koor uit Kendal veel vroeger dan verwacht in Neerpelt. We trokken naar de Dommelmarkt waar ze nog even iets konden eten. Uiteindelijk duurde alles net iets langer dan gepland waardoor we een uur later dan gepland bij de gastfamilies arriveerden.

Op zaterdagmorgen begon alles een beetje anders dan gepland. Het uitvallen van de verwarming had een ijskoud bad als gevolg. In kamerjas de auto in en op zoek naar warm water. Het werd allemaal een beetje chaotisch: deuren waarop geen sleutel paste: enz. De spanning steeg met de minuut.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page