top of page

Kiliana viert feest!

Ons koor mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen, een behoorlijke leeftijd voor een kinder- en jeugdkoor.

Pastoor Poelmans, Denis Vanendert en Lieske Plessers konden 50 jaar geleden moeilijk vermoeden welke impact de oprichting van hun kinderkoor op vele generaties Lindelse jongeren zou hebben. In ‘t Lindel hebben ze dit jaar alvast geweten dat er iets speciaals aan de hand was. Maar liefst drie keer waren er buitenlandse gasten op bezoek.


Vrijdag 17 oktober

Een bus uit Halle an der Saale arriveerde deze namiddag aan Den Drossaerd met het kinderkoor van die stad.

Voor de gelegenheid kwamen er ook delegaties van een koor uit Novy Bor (Tsjechië), Waren (Duitsland) en Castelnaudary (Frankrijk) maar ook Jongvolwassenkoor Amicula (oorspronkelijk ontstaan uit oud-leden van Kiliana) was van de partij.


Zaterdag 18 oktober

Een koor van een honderdtal zangers bereidde tijdens een gemeenschappelijke workshop in Dommelhof een aantal liederen voor, die tijdens het concert op zaterdagavond in de Lindelse parochiekerk de apotheose vormden. Het werd een sfeervol concert voor een volle kerk. Na afloop van het concert kon men in Den Drossaerd herinneringen ophalen bij een fototentoonstelling.


Zondag 19 oktober

Het weekend werd afgesloten met een verjaardagsfeest voor de jongeren en de gasten. Een grote verjaardagstaart kon hierbij alvast niet ontbreken.


Maandag 20 oktober

Voor dag en dauw en vóórdat de schoolbel rinkelde, werden alle gasten uitgezwaaid. Een weekend dat bij velen een diep indruk naliet  was dan ook veel te kort.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page