Repetitiedagen in Waren


Het was weer zover, ons jeugdkoor trok erop uit om te gaan repeteren, in Duitsland nog wel! Want wij nemen - samen met het koor Klangfarben van de muziekschool uit Waren - deel aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (vanaf volgend jaar dus ook in onze eigen gemeente Pelt ;)). Spannend! We leerden elk apart de muziek aan tijdens onze eigen repetities. Nu hebben we slechts 2 dagen om alles in elkaar gepuzzeld te krijgen, om er een mooi juryconcert van te maken en een deel val onze zangers is er niet bij, omdat ze met school op reis zijn naar Rome, Parijs, ...

Maar de spanning hangt ook onder onze reizigers. We hebben 8 zangers bij die nog nooit met ons op koorreis zijn geweest. Maar de sfeer in de bus is prima: enkele films, een zangstonde en dé "Kiliana-gaat-naar-Duitsland-busquiz 2.0" (met als winnaars: Jonas & Warre - je verwacht ook niets anders van 2 anciens uit ons jeugdkoor) later komen we aan in Waren.

Dinsdag 3 april 2018

Onze eerste repetitiedag in Waren zit erop. Om 9 uur verzamelden we aan de Kreizmusikschule. De plaatselijke zangleerkracht zorgde voor inzingoefeningen. Daarna gingen we in aparte stemrepetities. De vooruitgang van de groep was spectaculair. De sfeer groeide naarmate de dag vorderde. Een middagmaal werd er genuttigd in een soort van grootkeuken. De meeste kinderen kozen voor kip met frietjes (met paprika en zout erop). Na het middagmaal werd er weer hard gewerkt. De ouders bakten ontelbare lekkere taarten die als vieruurtje onmogelijk allemaal gegeten konden worden. De repetitiedag werd afgesloten met een knutselmoment onder leiding van Dominik. Rond 18 uur vertrokken alle kinderen weer naar hun gastgezinnen waar er ongetwijfeld weer boeiende verhalen van zullen opduiken morgen.


Woensdag 4 april 2018

De dagen in Waren zijn intens zowel overdag als 's nachts. Het repeteren vandaag zal ongetwijfeld voor sommigen zwaar geweest zijn maar de sfeer was super. We hebben hard gewerkt aan ons EMJ-programma. Als tussendoortje mochten de kinderen op zoek naar paaseieren. Er werd ook nog getekend en de vlag die we maakten voor het EMJ zal zeker uniek en de moeite zijn.

Jongeren uit twee landen samenbrengen en hen als één koor laten zingen is niet echt simpel. In ons geval zijn de koren best complementair. De muzikale kennis van het Duitse koor en de spontaniteit van Kiliana, het werkt. Conrad - een jongen uit Waren - bracht het alvast mooi onder woorden: "Wij kennen goed de noten maar de zangers van Kiliana die zingen de hele dag, we hebben veel van hen geleerd." Er resten ons nog enkele weken om te repeteren. De volgende gemeenschappelijke ontmoeting zal in Overpelt zijn: onze enige kans om het concertkoor volledig te krijgen.

EEN REPETITIE BIJWONEN?

ZATERDAGVOORMIDDAG:

- kinderkoor: 10.00 - 11.00 uur

- jeugdkoor: 11.00 - 12.30 uur

jeugdlokalen KSA · Lindel/Pelt

Jij bent bezoeker...

VOLG ONS

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Flickr Icon
  • White Youtube Icoon
Logo Pelt.png
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now