top of page

The South Cape Children's Choir op bezoek

Dit weekend ontvingen wij The South Cape Children’s Choir uit Zuid-Afrika al voor de derde keer en weer was dit een unieke ervaring. De 80-koppige groep toert momenteel door Europa en is nu in Riga voor de Wereldkoorspelen. Onze vriendschapsbanden met het het koor dateren al van ongeveer 10 jaar geleden toen het koor voor het eerst in Overpelt te gast was.


Donderdag 3 juli

Vandaag arriveerde het koor en werden ze, al zingend, ontvangen door onze zangers, we brachten een lied uit hun repertoire.


Vrijdag 4 juli

Er stond een bezoek aan Bokrijk op het programma waar ze 2 openluchtconcerten brachten en ondanks het, iets té warme weer, klonk het ongelooflijk goed. Vooral de kerk en de school bleven hen bij en natuurlijk de Slapchips (frietjes) vielen in de smaak.


Zaterdag 5 juli

Een bezoek aan Antwerpen werd gepland. Ze verrasten vele mensenin het MAS en er werd schitterend gezongen in de Sint-Pauluskerk, waarna ze gingen shoppen op de Meir en een klein straatconcertje gaven. Daarna stormden ze op de kleine souvenierswinkeltjes bij de Kathedraal.


Zondag 6 juli

Vanmorgen luisterden ze de eucharistieviering van Overpelt-Centrum op.

In de namiddag was dan het grote concert waar ook de leden van ons kinder- en jeugdkoor het podium mochten betreden. Al waren ze niet voltallig door de vakantie, toch hebben ze vele mensen ontroerd door hun goede optreden.

Hierna was het de beurt aan de Zuid-Afrikanen, die niet alleen door hun zang maar ook hun dansen het publiek  meevoerden naar Zuid-Afrika en ze de regen even deden vergeten.

Na het concert was er het verbroederingsfeest (dat de vorige keer al een grote indruk had achtergelaten bij de Zuid-Afrikaanse jongeren) met grootse barbecue. Na het eten werd er een dansvloer tevoorschijn getoverd en lieten (zowel de Belgen als de Zuid-Afrikanen) hun beste dansmoves zien, de avond werd afgesloten met een kort zangmomentje, waar Just the Way You Are niet mochten ontbreken, want hun Bruno Mars had toch wel indruk achtergelaten bij enkele leden van ons jeugdkoor. Het was weer een zeer unieke ervaring!


Maandag 7 juli

Vanmorgen namen we afscheid van onze Zuid-Afrikaanse vrienden. Ze reizen nu verder naar Riga waar ze aan de Wereldkoorspelen zullen deelnemen. Wij duimen!



4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page