top of page

Zomeractiviteit

De somberste augustusmaand ooit en dan toch een activiteit gepland hebben, het zag er niet veelbelovend uit. Lindel kermis is nochtans normaal rijkelijk bedeeld met prachtig kermisweer moest het dit jaar met wat schaarse opklaringen en een verre glimp van zonneschijn stellen.


Woensdag 23 augustus

Onze jongsten zouden in onze tuin verzamelen voor een portie creatief plezier. Het beloofde en werd de mooiste dag van de week. Regen bleef voor een keertje afwezig. Met 9 kinderen knutselden we poppen met een sok en speelden we poppenkast. Alle exploten werden gefilmd, je kan je wel voorstellen dat daar af en toe flink mee gelachen werd.

Eten dat moet gemaakt worden, daarom mochten de gasten zelf aan het werk om een eigen pizza te maken.

Lieve en Linda, de meester pizzabakkers van dienst hielpen iedereen aan een heerlijke pizza. Menig snoetje leek een sneeuwmannetje na het kneden van het pizzadeeg.

Na het creatieve luik was het tijd om even ontspannen in het water te liggen en wij, wij voelden ons weer heerlijk jong tijdens het ravotten in het water.

Van al dat zwemmen krijg je honger en we waren dan ook maar wat blij dat een heerlijke BBQ op ons wachtte bij thuiskomst.


Inmiddels waren ook de meisjes van het jeugdkoor gearriveerd en konden we samen aanschuiven. Tegen alle verwachtingen in bleken de grootsten het liefst in huis te slapen terwijl de jongsten een nachtje tent slapen wel zagen zitten.

De camping werd dan ook in een mum van tijd gereed gemaakt.

Terwijl Marc zijn karaoke bar in de kelder opende smeerde het bestuur hun kelen met een glaasje wijn.

Gezongen werd er niet echt, het was eerder schreeuwen maar de sfeer zat er vanaf het begin duidelijk in. Het nachtje slapen werd, althans voor ons, een nachtje NIET slapen. Terwijl de laatsten om half 7 indommelden waren de eersten weer om half 8 wakker. Een kapotte tentstok deed een tent minder hoog worden en maakte een nachtelijke verhuis noodzakelijk. Wat een dirigent lijden kan? ;))


Donderdag 24 augustus

Op het programma van de dag stond de afvaart van de Dommel. De eerste regendruppels plensden neer en voelden koud. De gedachte aan een confrontatie om het koude water en geen enkele mogelijkheid om terug op te warmen deed ons huiveren.

Toen de hemelsluizen helemaal geopend werden besloten we een alternatief programma te maken: zwemmen in Vossenmeren.

Hilde en ik gelukkig dat ze daar ook zonnebanken met bedjes hebben. Een kort dutje zou ons zeker deugd doen terwijl de rest in het water kon spelen.

Gelukkig was Erik van de partij om ons te wekken want we zouden ons nog verslapen hebben. Een koffietje later en een relaxed bubbelbad deed ons opnieuw mens worden.

Heerlijk moet het zijn om je nergens iets van te moeten aantrekken maar een probleem wordt het wel als je nat bent, je moet omkleden en geen handdoek hebt. Bo, Dorien en Tine kunnen er over meespreken. Dorien gebruikte een volledige rol toiletpapier om toch een beetje droog naar buiten te kunnen gaan: dat noemen ze plan trekken.


De Kiliana zomeractiviteit zit er weer op, we zijn klaar voor een nieuw werkjaar.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page