top of page

hoe het allemaal begon

2023

Het kinder- en jeugdkoor treed op tijdens de Ambassadors' Night van het EMJ

2022

Het tiener- en jeugdkoor treedt op tijdens het concert Gospel in the Church. Daarnaast neemt ons kinder- en tienerkoor ook deel aan het EMJ, waar ze mooie commentaren kregen van de jury.

Het jeugdkoor zingt tijdens het Koorfestival "Zin(g) in' Genk.

2021

Door corona kent het koor een moeilijk jaar, maar ze sluiten dit toch met een muzikale noot af met een optreden tijdens de muzikale kerstwandeling van Gezinsbond Overpelt.

Daarnaast mochten ze ook optreden bij de opening van de Brede school in Lindel-Hoeven.

2020

Kiliana organiseert het Vriendschapsconcert ism Amicula, hier kondigt dirigente Carine Van Gerven dat ze - na 35 jaar - de fakkel wil doorgeven. Dirigente Antje Dirkx krijgt versterking van Iris Box, Warre Loenders en Jonas de Werdt - allemaal zangers uit het jeugdkoor. Daarnaast blaast er ook een nieuwe wind door het bestuur.

2019

Kiliana gaat op koordagen in jeugdverblijf Oud Klooster te Dikkele ter voorbereiding van de deelname aan de World Choir Games in Vlaanderen.

Tijdens het EMJ ontvangt Kiliana de marimbagroep en het meisjeskoor van de Glenwood House School uit Zuid-Afrika.

2018

Kiliana gaat op koorweekend bij het Duitse koor Klangfarben in Waren, ter voorbereiding van hun gezamelijke deelname aan het EMJ als het koor Music Unites. Dit was de eerste keer in de geschiedenis van het festival dat 2 koren over de landsgrenzen heen deelnemen.

Kiliana wordt ambassadeur van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd.

2017

Kiliana organiseert het concert Mooi Anders ism a-capellagroep D-Base. Jeugdkoor Kiliana op concertreis door Zuid-Afrika, waar ze verschillende concerten zingen, o.a. met The South Cape Children's Choir.

2016

Jeugdkoor Kiliana neemt deel aan het EMJ met als gastkoren Klangfarben (Duitsland) en The South Cape Children's Choir (Zuid-Afrika). Daarnaast wordt ook het concert Baie Musiek georganiseerd ism showkoor Rise Up en South Cape Children's Choir. Kiliana organiseert haar 1e Midsummerfestival. Antje Dirkx - reeds 16 jaar koorlid - wordt hulpdirigente.

2015

Jeugdkoor Kiliana gaat op concertreis naar Berlijn en Waren (Duitsland). Ze ontvangen opnieuw het Russisch Jeugdkamerorkest uit Sint-Petersburg.

2014

Kiliana gaat op koorweekend ter voorbereiding van de deelname aan het EMJ. Hierbij ontvangen ze het koor uit Waren - Duitsland. Daarnaast ontvangen ze ook opnieuw The South Cape Children's Choir uit Zuid-Afrika, waarmee ze een concert zingen. Het hoogtepunt tijdens het feestweekend nav het 50-jarig bestaan is het galaconcert, hiervoor ontvangen ze de koren Amicula en kinderkoor uit Halle (Duitsland) maar ook delegaties uit Waren (Duitsland), Novy Bor (Tsjechië) en Castelnaudary (Frankrijk). 

2013

​​Kiliana organiseert het concert Een muzikale reis ism Amicula en gaat op concertreis naar Castelnaudary in Frankrijk. Ze ontvangen opnieuw het Russisch Jeugdkamerorkest uit Sint-Petersburg.

2012

Kiliana gaat op repetitiedagen in Lanaken ter voorbereiding van hun deelname aan het EMJ, hierbij ontvangen ze de koren Camella uit Tsjechië en Picollo Choeur de Castelnaudary uit Frankrijk. Jeugdkoor Kiliana neemt deel aan Samhain Nocturne in Neerpelt.

2011

Kiliana gaat op repetitiedagen in de Eiffel - Duitsland ter voorbereiding van het concert Hooggeëerd Publiek ism a capellagroep D-Base. Daarnaast zingen ze ook tijden het benefietconcert Jambo Togo en ontvangen ze opnieuw The South Cape Children's Choir waarmee ze een concert hebben met Dana Winner.

2010

Jeugdkoor Kiliana gaat op repetitiedagen in Molenbeersel ter voorbereiding van hun deelname aan het EMJ. Daarnaast ontvangen ze opnieuw het jeugdkamerorkest Vasiliev Ostrov uit Sint-Petersburg – Rusland. Het jeugdkoor neemt deel aan Samhain Nocturne in Neerpelt.

2009

Jeugdkoor Kiliana gaat op concertreis naar Novy Bor - Tsjechië.  Daarnaast ontvangen ze weederom het jeugdkamerorkest Vasiliev Ostrov uit Sint-Petersburg – Rusland. Jeugdkoor Kiliana neemt deel aan Dag van het Jeugdkoor.

2008

Kiliana gaat op concertreis naar Kendal - Engeland. Ze nemen deel aan het EMJ en ontvangen het koor Camella uit Novy Bor – Tsjechië. Daarnaast ontvangen ze ook het jeugdkamerorkest Vasiliev Ostrov uit Sint-Petersburg – Rusland. ​Kiliana zingt tijdens kerstconcert ism Gemengd koor Concinite en Strijkersensemble Tilika.

2007

Kiliana ontvangt het strijkorkest uit Nyíregyháza - Hongarije tijdens het EMJ. Ze zingen tijdens een benefietconcert t.v.v. familie Kokhar in de kapel van Mater Dei ism strijkersensemble Tilika en het schoolkoor van Mater Dei.

2006

Kiliana gaat op concertreis naar Nyíregyháza – Hongarije. Ze nemen deel aan het EMJ en ontvangen het koor Amabile uit Engeland. Daarnaast zingen ze een kerstconcert ism Frank Galan en Concinite in CC Palethe.

2005

Kiliana gaat op concertreis in Duitsland. Ze krijgen ook bezoek van het Strijkorkest uit Hongarije tijdens het EMJ, het Jeugdkamerorkest uit Rusland en het Chor der Kreismusikschule Müritz uit Duitsland. Kiliana zingt het voorprogramma van het New Yorks Gospelkoor tijdens hun concert in CC Palethe.

2004

Kiliana viert hun 40-jarig bestaan met een groot concert in CC Palethe in Overpelt met optredens van het kinder- en jeugdkoor en een adhoc koor bestaande uit oud-leden van Edelweiss/Kiliana. Daarnaast gaan ze op concertreis naar Nnaar Nyíregyháza – Hongarije en nemen ze deel aan het EMJ waarbij ze koren ontvangen uit Waren - Duitsland en Boedapest - Hongarije. Jeugdkoor Kiliana zingt de Nicolas Cantate van Benjamin Britten.

2003

Kiliana ontvangt voor het eerst The South Cape Children's Choir uit Zuid-Afrika tijdens hun Eurotour.

2000

Door dirigente Reinhilde Weytjens waait er een nieuwe wind vol energie door het koor. Edelweiss wordt in een nieuw jasje gestoken en krijgt de naam Kiliana - een oud-Keltisch woord dat jeugdige betekent.

1991

Het koor gaat op concertreis naar Halle in het voormalige Oost-Duitsland, vlak na de val van de muur. Het koor wordt voorgesteld als "eregastkoor" omdat ze als eerste West-Europees land deelnemen aan een Oost-Europees korenfestival.

1989

De volledige groep komt onder de hoede van Carine. Ze groeide op in het koor en is reeds jarenlang vergroeid met de groep.

1985

Het koor wordt opgesplitst in 2 groepen: het kinderkoor komt onder leiding van Carine Van Gerven, die tevens zingend lid van het jeugdkoor bleef. Het jeugdkoor komt onder de hoede van Eugene Pellens, die het koor op een hoger niveau tilt.

1975

Lieske Plessers neemt de groep onder haar hoede. Ze hebben hun eerste optreden op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt en gaan ook voor het eerst op concertreis. Enkele jaren later richt ze met enkele ouders het bestuur op.

1964

Pastoor Poelmans richt (naast het kerkkoor) - samen met Denis Van Enderd en Lieske Plessers - kinderkoor Edelweiss op. Ze doen alleen plaatselijke optredens en luisteren eucharistische vieringen op.

bottom of page