KINDERKOOR

5 - 11 jaar

 

Ons kinderkoor is voor kinderen vanaf de laatste kleuterklas tot 11 jaar. Hier komen allerlei leuke liedjes aan bod in verschillende thema's. De jonge zangers ontdekken hoe fijn het is om samen te zingen en doen zo hun eerste podiumervaring op. We starten de repetitie steeds met stemoefeningen als opwarming, daarnaast schenken we ook veel aandacht aan een mooie houding en een gezond stemgebruik. De zangers leren luisteren naar hun buur, leren om alle teksten mooi uit te spreken, ... en niet te vergeten, ze leren op toon zingen. Dit vormt de basis om naar ons jeugdkoor over te gaan. Iedereen mag lid worden van ons koor!

Naast al dat repeteren wordt er natuurlijk ook voor publiek gezongen tijdens concerten en doen regelmatig mee aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt. We organiseren jaarlijks een leuke zomeractiviteit met BBQ en een eindejaarsfeestje.

Het kinderkoor repeteert iedere zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur in de jeugdlokalen KSA (Overpelt-Lindel) en staat onder leiding van Carine Van Gerven en Antje Dirkx.

JEUGDKOOR

12 - 25 jaar

 

De meeste zangers uit ons jeugdkoor stromen door vanuit het kinderkoor, maar andere enthousiaste jongeren tussen 12 en 25 jaar zijn ook welkom! Het jeugdkoor brengt een gevarieerd repertoire van een- en meerstemmige liedjes, van zowel buitenlandse als Vlaamse componisten.

 

Naast onze eigen concerten treden we ook op tijdens wedstrijden en koorfestivals - zoals het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt -, daarnaast gaan we ook regelmatig op concertreis, die ons al meermaals bracht naar Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Tsjechië en zelfs Zuid-Afrika. We nemen deel aan koordagen georganiseerd door Koor & Stem Limburg of organiseren een koorweekend ter voorbereiding van belangrijke wedstrijden of optredens. Daarnaast organiseren we ook jaarlijks een leuke zomeractiviteit met BBQ en een eindejaarsfeestje.

Het jeugdkoor repeteert iedere zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur in jeugdlokalen KSA (Overpelt-Lindel) en staat onder leiding van Carine Van Gerven en Antje Dirkx.

ONDER

LEIDING VAN...

CARINE VAN GERVEN

° Neerpelt, 26 februari 1966

Opleiding en bezigheden: Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs Provinciaal Hoger Instituut voor Kunstonderwijs Hasselt (Monumentale Schilderkunst).

Momenteel geeft ze les in de afdelingen Kunst en Publiciteit en was tot 2012 coördinator van de studierichting publiciteit in WICO Campus Mater Dei te Overpelt. Ze was er tevens vele jaren verantwoordelijk voor de P.R.


Sinds 1985 is zij dirigente van kinderkoor Kiliana uit Overpelt. In 1989 volgde zij Eugeen Pellens op als dirigente van het jeugdkoor.

In 2000 voltooide zij de hogere graad zang en vocaal ensemble aan het stedelijk conservatorium in Hasselt waar zij les volgde bij mvr. Swijsen, Robert Luts en Jos Cuppens. Momenteel is zij lid van het kamerkoor ‘ Pro Cantione’ uit Genk. Reeds vele jaren is zij ondervoorzitter van Koor en Stem Limburg en sinds 2007 is zij bestuurslid van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt. Zij maakt tevens lid uit van de expertengroep "Zingen met kinderen" van Koor en Stem nationaal.

 

Zij is een vrijwillige medewerkster van de Internetgazet – een digitale krant met plaatselijk nieuws uit Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel,… – waarvoor zij regelmatig fotoreportages maakt.

Ze ontwierp al enkele keren de affiche voor het Europees Muziekfestival voor Jeugd te Neerpelt en werkte, als fotografe mee aan de boeken “De vrouw van het Hobos” en “Nooit zal ik stoppen met denken aan jou”.

 

Sinds 2013 is zij gemeenteraadslid van Overpelt. In 2015 werd ze schepen van Cultuur en erfgoed, lokale economie en evenementen.

ANTJE DIRKX

° Overpelt, 28 maart 1991

Ze start op 8-jarige leeftijd haar muzikale opleiding aan Kunstacademie Noord-Limburg (voorheen NIKO).

Na het eerste jaar notenleer, wilde ze graag zangles volgen, maar dit mocht van haar ouders enkel als ze ook bij het plaatselijk koor ging. Zo begon ze op haar negende te zingen bij kinderkoor Kiliana (toen nog onder de naam Edelweiss). 

Al snel gaat ze over naar het jeugdkoor, waar ze uiteindelijk 15 jaar lid is. In 2016 is ze toe aan een nieuwe uitdaging en besluit zo om Carine te assisteren als hulpdirigente.

In 2008 wil ze ook naast haar studies in de muziekacademie ook Muziek studeren aan Humaniora Kindsheid Jesu in Hasselt. Ze volgt er zang en krijgt les van Anja Van Engeland.

In 2017-2018 volgde ze de opleiding 'Zingen voor Kinderen' van Koor & Stem vzw, met docenten Marleen De Boo en Tom Johnson.

Momenteel studeert Antje Voedings- en dieetkunde aan UCLL te Leuven.

In haar vrije tijd is Antje ook lid van dameskoor Amicula.

JOS

VAN GERVEN

voorzitter

ELS

LOOS

verantwoordelijke

uniformen

CATHO

PAESEN

bestuurlid

ERIK

CUYPERS

penningmeester

ANNEMIE SCHILDERMANS

bestuurslid

RIA

GIELEN

bestuurlid

LORE

DIRKX

secretaris

JOHNNY

DE WERDT

bestuurlid

PASCAL

POTUMS

pianist

GERDA

PAESEN

bestuurlid

THEO COX

bestuurslid van

1978 - 2018

 

EEN REPETITIE BIJWONEN?

ZATERDAGVOORMIDDAG:

- kinderkoor: 10.00 - 11.00 uur

- jeugdkoor: 11.00 - 12.30 uur

jeugdlokalen KSA · Lindel/Pelt

Jij bent bezoeker...

VOLG ONS

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Flickr Icon
  • White Youtube Icoon
Logo Pelt.png
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now